Baby uitvaarten

Bij een zwangerschap wordt er uitgekeken naar de komst van een baby. Helaas slaat dit geluk soms om in verdriet en overlijdt een baby voor, tijdens of na de bevalling. Uitvaartzorg Eefje begeleidt tijdens deze emotionele gebeurtenis op een manier die past bij het gezin.

Broertjes & zusjes

Als er broertjes of zusjes zijn, zal ik deze ook betrekken tijdens het regelen van het afscheid. Als ze er behoefte aan hebben, mogen ze mij helpen en ik zal alle vragen beantwoorden. Naast het verlies van de baby zien zij (hoe klein ze ook zijn) ook het verdriet van hun ouders. Ik geloof erin dat het goed is om ze daarom af en toe bij de hand te nemen en ook te begeleiden.

Opbaring van een baby

Als een baby overlijdt in het ziekenhuis is het mogelijk om het kindje zelf mee naar huis te nemen. Als jullie dit niet willen, kan ik het ook doen en zorg ik ervoor dat het kindje bij jullie thuis zal komen.

Wateropbaring

Naast koelen, kan er ook gekozen worden voor een wateropbaring.
Door het kindje in een bakje met water te leggen, wordt de omgeving van de baarmoeder nagebootst en neemt de huid een natuurlijke kleur aan. Dit geeft ouders de kans om foto’s te maken en langer afscheid te kunnen nemen.

Persoonlijke begeleiding

Tijdens de begeleiding van een afscheid van een baby ondersteun ik in het maken van keuzes. Het zijn onmogelijke keuzes, dat begrijp ik en daarom is het belangrijk dat we er samen voor waken dat het naar jullie wens verloopt.

Vragen over babyuitvaarten in Vleuten, Woerden en omgeving?
Neem dan contact met mij op. Samen kunnen we de mogelijkheden bespreken.

sfeerbeeld
Afscheid nemen van een kind
Engel