De Uitvaart

Na een intensieve week van emoties, komt die ene dag: de dag van de uitvaart. Dit is niet alleen een moeilijk moment, maar vaak ook spannend. Tijdens deze dag begeleid ik u door al ruim voor de aanvang van de uitvaart bij u te zijn, met u te praten en de dag nog even door te nemen. Ook tijdens de afscheidsceremonie ben ik aanwezig en bewaak ik uw wensen.

Eefje tijdens de uitvaart

In de voorafgaande week hebben wij elkaar al leren kennen. We hebben alle wensen en mogelijkheden besproken en hebben samen een koers uitgezet voor een uniek en persoonlijk afscheid. Tijdens de uitvaart ben ik zichtbaar, maar niet opvallend aanwezig. Een assistent helpt mij altijd op de dag van het afscheid, zodat ik de focus volledig heb op de nabestaanden.

Begeleiding van de nabestaanden

Naast het begeleiden van de nabestaanden, zorg ik er ook voor dat de dag in goede banen geleid wordt. Dit gebeurt in alle rust. Als er vragen zijn, kunnen mensen die aan mij stellen. Het belang van nabestaanden en de afspraken die gemaakt zijn, staan bij mij altijd voorop.

Wat kunt u tijdens de uitvaart verwachten?

De afscheidsdienst zal plaatsvinden in de besproken locatie. Dit kan een kerk, restaurant, uitvaartcentrum of wellicht uw tuin of huiskamer zijn. Allereerst zal ik de mensen ontvangen en er samen met mijn team voor zorgen dat zij op de juiste plaats zitten. Daarna wordt de kist binnengebracht door middel van een rijdende wagen of wellicht wilt u de kist zelf naar binnen dragen.

De dienst

De dienst wordt begeleid door een spreker of predikant, ook heeft u de mogelijkheid om zelf te spreken tijdens de uitvaart. Het is mogelijk om de uitvaart vast te laten leggen door een fotograaf of videograaf. Op deze manier kunt u altijd terugkijken op deze emotionele en intense dag.

Na de dienst zal de begrafenis of crematie plaatsvinden. Dit kan met alle genodigden, maar uiteraard ook in besloten kring. Omdat wij dit van tevoren bespreken, zal ik ervoor waken dat ook dit moment naar uw wens verloopt.

Duurzame uitvaarten

Uitvaartzorg Eefje streeft zoveel mogelijk naar duurzame uitvaarten en kan u hier desgewenst in adviseren. Bijvoorbeeld de keuze van het materiaal kan van invloed zijn op een duurzamere uitvaart.

Uitvaartzorg Eefje zorgt voor een uniek en persoonlijk afscheid in Vleuten en omstreken. Neem contact op als u meer informatie wilt ontvangen.