Na de uitvaart

De week van het officiële afscheid eindigt na de uitvaart. Uit ervaring weet ik dat het dan pas begint.
Voor u ligt een rouw- en acceptatieproces en alsof dat nog niet genoeg is, wordt er ook praktisch veel van u gevraagd.
Kan de partner in een woning blijven? Moet er een huis leeggeruimd worden en ook financiële partijen willen veel van u weten.

Eefje begeleidt ook na de uitvaart

Ons contact stopt niet direct na de uitvaart. Het is fijn om nog vragen te kunnen stellen, zowel emotioneel als praktisch. Doordat wij elkaar hebben leren kennen, kan ik u adviseren over de mogelijkheden.

Rouwbegeleiding

Mijn advies is om niet te wachten of te twijfelen met bellen. Bij vragen mag u altijd contact met mij opnemen. Voor de emotionele nazorg kan ik u doorverwijzen naar deskundige rouwbegeleiders en voor de praktische zaken werk ik samen met bedrijven die u van A tot Z kunnen begeleiden bij het afwikkelen daarvan.

Grafmonumenten & Asbestemming

In de week van het afscheid wordt er meestal nog niet gesproken over een grafmonument of de asbestemming.
In beide gevallen hoeft u niet direct te beslissen. Er is tijd, neem die tijd ook. Zeker als het op een grafmonument aankomt, is dit een definitieve keuze. Er moet nagedacht worden over materiaal, afmetingen en tekst. Het is niet erg om hier de tijd voor te nemen en u te laten adviseren. Ongeveer 6 maanden na de begrafenis mag het monument geplaatst worden. Als u langer de tijd nodig heeft, is dat geen enkel probleem.

De as mag na een maand opgehaald worden in een crematorium. Ook dit is extra bedenktijd. Wat wilt u met de as doen? Er zijn veel mogelijkheden. Bekijk de informatiepagina asbestemming om inspiratie op te doen.

Keuzes maken in een emotionele fase van uw leven is heel moeilijk. Het is daarom belangrijk dat u zich laat helpen en adviseren door mensen waar u zich prettig bij voelt.

Uitvaartzorg Eefje uit Vleuten, Woerden, Utrecht en omgeving staat ook na de uitvaart voor u klaar. Neem gerust contact op als u vragen heeft.