Grafmonument

Een grafmonument wordt geplaatst op een graf ter herinnering aan uw dierbare. Het is belangrijk dat u zich goed laat informeren en een keuze maakt die bij u past. Omdat er veel mogelijkheden zijn op het gebied van grafmonumenten is er voor ieder budget en iedere voorkeur iets passends te vinden. Wilt u informatie ontvangen over bedrijven die u kunnen helpen met het uitzoeken van het monument? Neem dan contact met mij op, ik kan u geheel vrijblijvend adviseren.

De plaatsing van een grafmonument

Na de begrafenis kunt u ongeveer rekenen op 6 maanden voordat het grafmonument geplaatst mag worden. Uiteraard wordt u altijd op de hoogte gebracht van de datum en het tijdstip dat dit gebeurt.

Mogelijkheden

Wist u dat er diverse mogelijkheden zijn voor een grafmonument? Naast een standaard assortiment wordt er ook steeds vaker gekozen voor een monument op maat. Samen met de leverancier kunt u dit zelf ontwerpen. Ook op het gebied van materiaal is er veel mogelijk, denk aan natuursteen, hout, RVS of glas. Naast de keuze van het materiaal, de vorm en de afmeting is het ook belangrijk om goed na te denken over een tekst die past bij uw dierbare.

Grafmonument op een natuurbegraafplaats

Voor een natuurbegraafplaats gelden andere regels. Ondanks dat u rekening moet houden met duurzaam materiaal, zijn er nog steeds veel mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld een zwerfkei, een natuurlijk stuk steen of een boomschijf plaatsen. Ook dit kunt u personaliseren, zolang de richtlijnen van een natuurbegraafplaats aangehouden worden.

Voor meer informatie of inspiratie kunt u kijken op de website van Miali.

Wilt u meer weten over grafmonumenten in Vleuten, Utrecht en omstreken? Neem dan contact met mij op.