Laatste zorg en opbaren

Na het overlijden wordt een lichaam gewassen, verzorgd en gekleed. Door goed naar u te luisteren streef ik er altijd naar om iemand op te baren zoals iemand was. Tijdens de verzorging bieden wij u de mogelijkheid om te helpen. De laatste zorg kan zowel thuis als in een uitvaartcentrum plaatsvinden.

Voor de laatste zorg van de overledene werken wij samen met Funeral Assist.

Opbaarmogelijkheden Vleuten en omgeving

Het opbaren van uw dierbare kan thuis of in een uitvaartcentrum. Tijdens ons gesprek zal ik u informeren over de mogelijkheden, maar de keuze laat ik bij u. De wens van de overledene en de nabestaanden staat bij Uitvaartzorg Eefje altijd centraal.

Thuisopbaring

Wellicht heeft u een sfeervolle, aparte kamer in uw huis die geschikt is voor de opbaring. Heeft u deze mogelijkheid niet? Dan kunnen wij ook kamerschermen plaatsen om een aparte ruimte te creëren. De overledene wordt opgebaard in een uitvaartkist, op een opbaarplank of op bed. Ook dit is een vrije keuze. Het gaat erom dat u zich er goed bij voelt.

Opbaring in een uitvaartcentrum

Als er geen mogelijkheid is voor een thuisopbaring of als dit uw wens is, kunnen wij uitwijken naar een rouwkamer in een uitvaartcentrum. Ook hierin kunt u de keuze maken of u 24 uur per dag een bezoek wilt kunnen brengen of dat u liever uw dierbare op afspraak bezoekt.

Lichte balseming

Naast de laatste zorg kunt u ook kiezen voor thanatopraxie, ook wel lichte balseming genoemd. Doordat er een conserverende vloeistof in de bloedbaan gebracht wordt, worden de bacteriën in het lichaam tijdelijk verdoofd.

De voordelen van een lichte balseming

  • Na een lichte balseming hoeft er doorgaans geen koeling gebruikt te worden.
  • Het lichaam van de overledene ziet er natuurlijker uit.
  • U kunt de overleden persoon op een prettigere manier aanraken.

Voor meer informatie verwijs ik u graag naar de website van ‘De kunst van het opbaren‘.

Laatste zorg
thuisopbaring
Bloemen op de uitvaartkist