Rouwbloemen

Bij een uitvaart worden bloemen niet alleen gegeven als laatste eerbetoon, maar ook om liefde voor de overledene te tonen en als blijk van medeleven.

Persoonlijke keuze

Het ontvangen van bloemen tijdens een begrafenis of crematie is een persoonlijke keuze van de nabestaanden. Indien u geen bloemen wenst te ontvangen kunnen wij dit aangeven op de rouwkaart.

Symboliek van rouwbloemen

Bij het uitzoeken van een rouwboeket kan kennis van de symboliek hulp bieden.
Enkele voorbeelden zijn:

  • De Roos staat symbool voor de liefde en is daarom een veel gekozen rouwbloem.
  • De Alstroemeria staat symbool voor een langdurige vriendschap en kracht.
  • De Lisianthus staat symbool voor dankbaarheid en waardering.

Wilt u meer weten over de symboliek van bloemen en welke bloemen er doorgaans in een rouwboeket voorkomen? Dan kan ik u daarbij adviseren, desgewenst kan ik de bloemen ook voor u bestellen.

Bloemen
Sfeerbeeld bloemen
bloemen bij een uitvaart

Welke kleur past het beste in een rouwboeket?

Bijna iedere kleur is geschikt voor een rouwboeket. Het meest voorkomende is de paarse kleur, deze staat voor rouw en ingetogenheid. Maar ook rood voor de liefde en oranje voor kracht worden veel gekozen. Tijdens ons gesprek kan ik u voorbeelden laten zien, maar ook kan het boeket speciaal voor u gemaakt worden.

Kaartjes en linten

Een rouwboeket of rouwbloemen worden doorgaans voorzien van een kaartje of van een lint. Ook deze tekst kunt u zelf uitkiezen. Bijvoorbeeld: “We gaan je missen”, “Rust zacht” of een persoonlijke kreet die past bij uw dierbare.

Persoonlijk rouwboeket

Uiteraard zijn de bovenstaande aspecten niet verplicht en kunt u ook kiezen voor een boeket wat u aanspreekt en wat u erg mooi vindt. Wilt u dat genodigden allemaal dezelfde bloem meenemen tijdens de uitvaart? Dan vermelden wij dit op de rouwkaart.

Eefje uitvaartzorg werkt samen met bloemisten uit Vleuten, Woerden en omstreken en kan u vrijblijvend informeren over de vele mogelijkheden op het gebied van rouwbloemen en rouwboeketten. Neem gerust contact op.