Kinderuitvaarten

Een kind hoort te spelen, te lachen, te praten en te leren. Het hoort te leven!
Toch gebeurt het soms, het meest ondenkbare voor een ouder; dat een kind overlijdt. Ondanks alle emoties moet er toch veel geregeld worden. Keuzes waar je niet aan wilt denken moeten in een korte tijd gemaakt worden. Ook al wil je er niet aan denken, het is belangrijk om op een liefdevolle manier afscheid te nemen.

Tijdens de week van het afscheid ben ik er voor jullie. Samen werken we toe naar een afscheid die recht doet aan jullie kind, aan zijn of haar veel te korte leven én aan jullie liefde voor hem of haar.

Andere familieleden

Het is ook belangrijk om andere familieleden te betrekken na het verlies van een kind. Eventuele broertjes, zusjes, opa’s en oma’s worden ook achtergelaten met een groot gemis. Tijdens de week van het afscheid zal ik ook anderen proberen te betrekken, mits dit de wens van de ouders is uiteraard.

Opbaring kinderen

Het opbaren kan doormiddel van koelen, maar ook wordt er regelmatig gekozen voor thanatopraxie. Het voordeel daarvan is dat jullie kind niet koud aanvoelt en de natuurlijke kleur terugkomt.

Rouwproces

Na het afscheid ontstaat er een ondenkbare leegte. Het is mogelijk om hulp in te schakelen in de vorm van nazorg. Twijfel niet bij vragen en neem gerust contact met mij op. Omdat ik met meerdere instanties samenwerk, kan ik jullie ook adviseren bij de keuzes van het natraject.

Uitvaartzorg Eefje kan ook adviseren over hulpboeken bij het verlies van een (klein)kind, broertje of zusje.

Verdriet kinderen
Kinderuitvaart
Afscheid nemen
Vragen over kinderuitvaarten in Vleuten, Woerden en omgeving? Neem dan contact met mij op. Samen kunnen we de mogelijkheden bespreken.