Begraven

Na de afscheidsdienst vindt de begrafenis of crematie plaats. Ook op het gebied van begraven zijn er diverse mogelijkheden.

Begraafplaats

Er bestaan gemeentelijke en bijzondere begraafplaatsen.
Bijzondere begraafplaatsen zijn eigendom van een vereniging, kerkgenootschap of een andere eigenaar.
Een gemeentelijke begraafplaats is in het bezit van de gemeente. Voor iedere begraafplaats gelden eigen graftermijnen, grafrechten, onderhoud en tarieven.

Keuze begraafplaats

In Vleuten en omgeving zijn meerdere begraafplaatsen waar u uit kunt kiezen. Ik kan u helpen bij het maken van de juiste keuze.
Het is ook mogelijk om vooraf een kijkje te nemen op een kerkhof, zodat u weet over welke plaats het gaat of een speciale plaats te reserveren.

Grafmonument op een natuurbegraafplaats

Voor een natuurbegraafplaats gelden andere regels. Ondanks dat u rekening moet houden met duurzaam materiaal, zijn er nog steeds veel mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld een zwerfkei, een natuurlijk stuk steen of een boomschijf plaatsen. Ook dit kunt u personaliseren, zolang de richtlijnen van een natuurbegraafplaats aangehouden worden.

Voor meer informatie of inspiratie kunt u kijken op de website van Miali.

De plaatsing van een grafmonument

Na de begrafenis kunt u ongeveer rekenen op 6 maanden voordat het grafmonument geplaatst mag worden. Uiteraard wordt u altijd op de hoogte gebracht van de datum en het tijdstip dat dit gebeurt.

Mogelijkheden grafmonument

Wist u dat er diverse mogelijkheden zijn voor een grafmonument? Naast een standaard assortiment wordt er ook steeds vaker gekozen voor een monument op maat. Samen met de leverancier kunt u dit zelf ontwerpen. Ook op het gebied van materiaal is er veel mogelijk, denk aan natuursteen, hout, RVS of glas. Naast de keuze van het materiaal, de vorm en de afmeting is het ook belangrijk om goed na te denken over een tekst die past bij uw dierbare.

Familie draagt de kist naar de laatste rustplek
Begraven
duurzaam begraven
Heeft u vragen over begraven of natuurbegraven in de omgeving van Vleuten en Woerden? Neem contact op met Uitvaartzorg Eefje.