Duurzame uitvaart

Duurzame uitvaart

Uitvaartzorg Eefje staat ook voor duurzaamheid tijdens uitvaarten. Het milieu vraagt ons duidelijk om hulp en ik geloof erin dat iedereen zijn of haar steentje bij moet dragen. Dat geldt ook voor uitvaarten.

Op welke manier wordt een uitvaart duurzamer?

De uitvaartkist

De keuze van het materiaal van de uitvaartkist kan een bewuste keuze zijn. Door bijvoorbeeld te kiezen voor onbehandeld hout, maakt u al een bewuste keuze. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de milieubelasting beperkt blijft tijdens de begrafenis of de crematie.

Rouwvervoer

Het gebruik van rouwvervoer kan het milieu belasten. Een duurzame keuze is om afstanden tussen verschillende plechtigheden te beperken. Wist u dat er ook een mogelijkheid is om de kist op een uitvaartfiets te vervoeren?

Natuurbegraafplaats

De keuze voor natuurbegraven is ook een duurzame keuze. De kist, wade of urn bestaat bijvoorbeeld altijd uit natuurlijke en goed afbreekbare materialen en ook de beheerders gaan altijd heel zorgvuldig te werk als het om de natuur gaat.

Rouwbloemen

Een duurzame keuze op het gebied van rouwbloemen is de keuze voor een veldboeket in plaats van een bloemstuk waar kunstmatige materialen in voorkomen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een duurzame uitvaart in Vleuten, Woerden, Utrecht of omgeving? Ik ga graag met u in gesprek over de mogelijkheden. Neem gerust contact met mij op!