Voor de uitvaart 

Het zijn keuzes die u liever niet maakt en het moment waar u niet aan wilt
denken, maar toch overkomt het u..

Ik neem u bij de hand, regel de organisatorische taken en werk, samen met u, aan een uniek en persoonlijk afscheid naar wens.

Kennis maken met Eefje Visser

Op jonge leeftijd is mijn man overleden en zag ik van dichtbij hoe een uitvaart geregeld wordt. Tijdens deze dagen en de tijd na de uitvaart dacht ik vaak: dit moet toch anders kunnen?
Dit is voor mij de doorslag geweest om mijn baan als psycholoog op te zeggen en de opleiding tot uitvaartverzorger te gaan volgen. Inmiddels mag ik vanuit mijn hart, persoonlijke ervaring en kennis nabestaanden begeleiden tijdens dit moeilijke proces.

De eerste keer dat u mij ontmoet is kort na het overlijden van uw dierbare of tijdens een voorbespreking. Beide momenten probeer ik in alle rust de stappen met u door te nemen en luister ik aandachtig naar uw wensen.
Samen werken wij naar de dag van het afscheid en de eventuele condoleance toe. In de week na het overlijden is openheid en vertrouwen belangrijk. We hebben de tijd en die nemen we ook om alles zoveel mogelijk naar wens te laten verlopen.

Wilt u meer weten over mijn drijfveer om dit beroep uit te oefenen? Bekijk dan mijn persoonlijke pagina.

Wat kunt u vóór de uitvaart verwachten?

Na de melding van overlijden kom ik bij u op bezoek en gaan we langzaamaan de eerste keuzes maken. Wellicht zijn er al wensen vastgelegd? Dan gaan we die zorgvuldig doornemen. Als er niets bekend is over de invulling van het afscheid, neem ik de mogelijkheden samen met u door.

Verzorging van de overledene

Het lichaam van uw dierbare wordt op de eerste dag verzorgd. Samen met mijn zorgteam zullen wij het lichaam wassen, verzorgen en kleden. Uiteraard mag u daarbij helpen of dit desgewenst zelf doen.

Als de overledene op een bed opgebaard wordt, kunnen we de definitieve keuze voor een uitvaartkist nog even uitstellen. Anders zullen we dit ook op de eerste dag bepalen. Daarna gaan we de rouwkaart uitzoeken. Deze moeten voor de uitvaart bezorgd worden bij genodigden.

Mooie herinneringen

Er komt veel op u af als u een dierbare verliest. Het is een zware en sombere tijd, toch is er bijna altijd ook ruimte voor een lach en mooie herinneringen. Het is een intense week.

Naast het regelen van de uitvaart kunt u ook rekenen op een luisterend oor en begrip voor uw situatie.

Uitvaartzorg Eefje zorgt voor een unieke en persoonlijke uitvaart in Vleuten en omstreken. Ik ben dag en nacht bereikbaar. Bel gerust! 06-11724040