Uitvaartkisten

Volgens de wet dient een overledene omhuld te zijn. Er wordt dan doorgaans gedacht aan een uitvaartkist en dit is dan ook de meest gekozen variant. Maar wist u dat ook daarin tal van mogelijkheden zijn en heeft u weleens van een lijkwade gehoord?

Doordat ik intensief samenwerk met andere partners en daarin volledig onafhankelijk ben, kunt u bij Uitvaartzorg Eefje een keuze maken uit een ruim aanbod.

Diverse soorten uitvaartkisten

Gelukkig is er steeds meer mogelijk op het gebied van uitvaartkisten. Naast de bekende varianten als eiken en eikenlook kunt u ook denken aan een:

  • Uitvaartkist van stof
  • Duurzame uitvaartkist
  • Rieten mand
  • Gekleurde uitvaartkist (dit is mogelijk in iedere RAL-kleur)
  • Een uitvaartkist met een afbeelding

Lijkwade

Wilt u liever geen gebruik maken van een uitvaartkist? Dan is de lijkwade een mooi alternatief. Dit is een doek van zachte stof om een overledene in te wikkelen. De doek kunt u plaatsen op een opbaarplank of in een rieten mand. Ook een wade kunt u personaliseren. Er kan iets op geborduurd worden of er kunnen bloemetjes/briefjes tussen de vouwlagen gelegd worden.

Persoonlijke uitvaartkist

Ieder persoon en ieder afscheid is uniek. Ook de uitvaartkist kunt u personaliseren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een kist te beschilderen of te voorzien van een typerende foto of afbeelding van een omgeving.

Inspiratie

Wilt u inspiratie opdoen op het gebied van uitvaartkisten? Bekijk dan de website van Unigra, Akidia, Van Wijk.

Persoonlijke uitvaartkist
Uitvaartkist
Beschilderen van de kist
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Uitvaartzorg Eefje uit Vleuten kan u adviseren. Neem contact met mij op via 06-11724040