Laat een dierbare herinnering achter

In het online condoleanceregister van Uitvaartzorg Eefje kunt u een digitaal bericht achterlaten of een digitaal kaarsje branden.

Laat hieronder een dierbare herinnering of uw oprechte deelneming achter.

Franswillem Briët

13 oktober 1947
26 december 2021

We nodigen je uit om ons samenzijn maandag 3 januari om 12.00 uur te volgen via

www.arvideo.nl/franswillem

wachtwoord: fb

Uitvaartverzorger
Eefje Visser
Contactgegevens
T - 06-11724040
E - info@uitvaartzorg-eefje.nl

Steek een kaarsje aan

Alexander Vreede

Jorien Woolderink

Karin Brugman

Caroline de Monchy

Piet en Else Briët

Maarten Briët

Louise Onderwater

Max Beelaerts

marieke schorer

Erik Spijkervet

Ite

Cornélie van Waegeningh

Maaike de Jong

Kaj de Jager

Ans+Nick

Inge van den Doel (PMT)

Rutger-Jan, Angelique, Anouk, Kim, Mees

Michiel en Karin van Straaten - Piëst

Diederik Padt

Yvonne ten Houte de Lange

Judith

Frank en Jolanda Gout-Geschiere

Bert Vollebergh

Jose Tegels

Jozef en Frederieke Linthorst

Yvonne en Stef

Sophie, Isabelle & Jan-Hein

Arie Kraaijeveld

Martien en Ada

Paul Loven

Mathieu

Reyndert Barbas

Wout Mudde

Kees Blokland

Ariëtte en Alexander

Jacqie van Stigt

 

Laat een bericht of herinnering achter

Je kunt ervoor kiezen om je bericht privé te sturen naar de nabestaanden of je bericht openbaar te delen.

Condoleren

Is er iets wat je tegen de nabestaanden zou willen zeggen?

Bericht plaatsen

Foto

Heb je een foto die je zou willen delen?

Foto delen
×
de heer Frans Gosses
10 januari 2022
Franswilem was een jaar eerder in Leiden aangekomen dan ik. We hebben elkaar goed leren kennen toen hij Praeses Collegii van het LC werd en ik Commissaris Consumabel en Personeel van Sociëteit Minerva.
Franswillem was een dynamische, aanwezige man met een snelle geest en een praktische, oplossingsgerichte intelligentie. Hij was geïnteresseerd in anderen in zijn algemeenheid en in wat hen dreef in het bijzonder en kon je met zijn bebrilde, wat ‘uil ogige’ blik onderzoekend aankijken. Daarnaast had hij de ambitie om iets te betekenen. Dat maakte hem een goede kandidaat voor van allerlei bestuurs- en corporate functies en het was dan ook geen verrassing dat hij een voortvarende carrière heeft gehad.
Je kon ook met hem lachen en ontspannen. Zo herinner ik me dat ik met Franswillem en -dacht ik- Hugo Barbas en Jan Buttinger enkele dagen in Schiermonnikoog doorbracht en wij op een gegeven moment een van de jeneverflessen hadden ontdekt die huize Buttinger rijk was. Die fles heeft het einde van de avond niet met enige inhoud bereikt en wij ook niet want wij werden de volgende ochtend in wazige toestand wakker in de woonkamer waar we alle vier ‘in kennelijke staat’ in slaap waren gevallen.
Met zijn verscheiden gaat een kleurrijke authentieke man verloren die we niet snel zullen vergeten.
Frans Gosses
Niet okay
de heer Gijs Surie
9 januari 2022
Lieve familie en in het bijzonder Pieterpaul, Justine, Ilou, Marijke, Lodewijk en Leonore,

Met ontzetting las ik over het overlijden van Franswillem en ik wens jullie allemaal heel veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

Mijn herinneringen aan Franswillem gaan natuurlijk vooral terug naar de eindeloze zomervakanties in onze jeugd in Domburg op het strand, in de duinen en vooral de spelletjes in de aanpalende tuinen van de Duinhaan en Novy Svet. Dat leidde tot een grootse verbinding tussen onze families.

Ook komen in mijn herinnering boven het leren zeilen van onze kinderen op de Kralingse Plas met Annemijn als stralend middelpunt. En altijd Franswillem met z'n gevoel voor gezelligheid en z'n hartelijke lach.

Ik weet zeker dat jullie de herinnering zullen koesteren aan deze opmerkelijk man.

Gijs Surie

Niet okay
Mevrouw marleen van hilten
7 januari 2022
Lieve Franswillem en familie, In 1970 gingen we naar de wintersport in Valbella, met zijn zessen en jouw kattenrug Volvo. Toen leerde ik je kennen. Altijd vrolijk, aardig en geïnteresseerd. Heel veel later gaf je me het Franswillem tapenade recept dat ik nog steeds maak en altijd de Franswillem tapenade zal heten. Je was een goed en waardevol mens.
Diegenen die je achterlaat en rouwen om je overlijden wens ik sterkte in het leren accepteren van een bestaan zonder jou.
Niet okay
Mevrouw Louise Onderwater-Twiss
5 januari 2022
Lieve, lieve familie,
Wat een groot verdriet voor jullie nu Franswillem plotseling is heengegaan, nog maar zo kort na het verlies van Annemijn. Ik leef intens met jullie mee en zal hem blijven herinneren als je vitale ,sportieve alleskunner zoals ik hem vele mooie zomers in Domburg heb gekend. Ik hoop dat alle mooie herinneringen aan hem jullie kracht en steun zal geven. Louise
Niet okay
Tilly Bouma
4 januari 2022
Lieve familie, lieve Pavien,
Wat een vreselijk verdrietig bericht las ik in de krant dat Franswillem plotseling is overleden. Ik wil jullie graag heel erg veel sterkte wensen. Ik hoop dat jullie gister een mooi afscheid hebben kunnen organiseren. Hou elkaar vast in liefde. veel liefs Tilly Bouma
Niet okay
De Heeren Robert Jan Ligthelm en Tom Riedijk
4 januari 2022
Lieve Pavien (we ontmoeten elkaar slechts één keer), Lieve Ilou, lieve kinderen Briët en Beelaerts,
Toen we op nieuwsjaardag het overlijdensbericht lazen van Franswillem waren we volledig verslagen. Ik (Robert) had hem al enkele jaren niet meer gezien en toen ik hem destijds op video zag bij de plechtigheid voor Annemijn was ik erg geschrokken. Franswillem en ik kenden elkaar vaag in Leiden, maar kwamen elkaar daarna in Kralingen weer tegen waar opnieuw vriendschap met hem en Ilou werd gesloten. Samen waren we (met Roderick Felix) lid van het dagelijks bestuur van het Erasmus Trust Fonds, waarin we met zijn drieën het gezonde, relativerende, met beide benen op de grond staande verstand vertegenwoordigden. Vooral dankzij Franswillem en mij werden vergaderingen op een net tijdstip beëindigd. Samen reden we dan vaak naar huis in mijn auto, waar we dan soms nog een uur langs de weg stonden om de zaken van het leven te bespreken en hij mij hielp om lijn te krijgen in mijn privéproblemen en het leven weer op orde te krijgen. Ik ben hem hier eeuwig dankbaar voor geweest. Hij had een bijzondere gave om je te helpen orde in de chaos te brengen. Toen Tom later op mijn weg kwam waren Ilou en Franswillem de eersten die ons samen op het eten uitnodigden. Ik heb jullie erg gemist nadat je naar het Kennemerland was vertrokken. Je hebt het zelf daarna niet makkelijk gehad en ik had je graag willen helpen. Het was goed te zien met hoeveel warmte er op je uitvaart over je gesproken werd. Wij zullen je niet snel vergeten. Allen heel veel sterkte. Onze gedachten zijn bij jullie: Tom en Robert.
Niet okay
De heer Frank van der Raaij
3 januari 2022
Ik condoleer de naasten van Franswillem met het verlies. The good die (too) young. Als manager bij De Goudse behandelde ik enkele dossiers samen met hem. Hij had zijn eigen mening gevormd, maar luisterde oprecht belangstellend naar andere inzichten om samen tot de beste uitkomst te komen. Met humor en relativering. Een fijne, chique man, die veel meer pensioenjaren had verdiend.
Niet okay
W. Vlasblom Wouter Vlasblom
3 januari 2022
Frans-Willem,
Gedurende de 8 jaar die ik je gekend heb binnen het bestuur van PME maakte je indruk op mij door je warme sociale houding naar alle partijen. maar als er moeilijke besluiten moesten worden genomen riep je alle bestuursleden op om persoonlijk verantwoordelijkheid te nemen.
Ik heb het genoegen gehad om onder jouw leiding in het bestuur te zitten, waarbij je als onafhankelijk voorzitter regelmatig zei: "Ik ben onafhankelijk, maar heb wel een mening!"
Zo werd menig geschil beslecht.
Ook onze golfrondjes samen Geert waren memorabel.
Ik zal je missen!
Wouter Vlasblom
Niet okay
de heer en mevrouw Boudewijn en Willemijn Haverkorn van Rijsewijk-Nuboer
3 januari 2022
Franswillem en ik waren gedurende korte tijd huisgenoten in Leiden, waar wij elkaar leerden kennen. Na Leiden scheidden onze wegen en hadden wij weinig contact. Via Hugo, Martijn en Floris, met wie ik de laatste jaren mooie wandeldagen beleef en waaraan Franswillem voordat ik meewandelde ook deelnam, hoorde ik hoe het hem verging. Over de vele bijzondere dingen, maar ook over zijn zware hartoperatie, die hij gelukkig goed doorstond. Wij leefden intens met jullie mee na het overlijden van Annemijn. Ik vind het heel erg jammer, dat wij elkaar nooit meer hebben gesproken, zelfs nadat wij zes jaar geleden op de Utrechtse Heuvelrug neerstreken. Het heeft helaas niet zo mogen zijn. Willemijn en ik waren diep geroerd door de liefdevolle woorden, die vandaag tijdens de herdenking werden gesproken. Hieruit kregen wij een heel mooi beeld van Franswillem als een echt familiemens en trouwe vriend. Franswillem, jij was een mooi mens..... Wij wensen jullie, allen heel veel sterkte bij de verwerking van dit veel te vroege, grote verlies. Franswillem, rust zacht.

Boudewijn
Niet okay
Verbond van Verzekeraars Richard Weurding, algemeen directeur Verbond van Verzekeraars
3 januari 2022

Geachte mevrouw Beelaerts van Blokland, beste familie,
Langs deze weg willen wij u namens bestuur, directie en medewerkers van het Verbond van Verzekeraars condoleren met het overlijden van uw man, vader en grootvader.
Franswillem is geruime tijd actief geweest als voorzitter van de Goudse bij het werk binnen onze vereniging.
Binnen onze vereniging was hij van 2006 tot en met 2008 lid van het bestuur van de sector Leven.
Ook was Franswillem oa lid van het Platform Kleine en Middelgrote Maatschappijen en van de Commissie Consumentenbeleid.
Sommige van onze collega’s hebben uw man nog meegemaakt en herinneren hem als een markante en warme persoonlijkheid. Hij manifesteerde zich altijd actief in de discussies binnen de diverse gremia van onze vereniging , had doorgaans een duidelijke opvatting en was zeer betrokken bij de ontwikkelingen binnen in onze verzekeringsindustrie.
Wij wensen U alle sterkte om dit verlies te dragen.
Met vriendelijke groet,
Richard Weurding
algemeen directeur
Niet okay
Ans Ripperda en Nick Oudshoorn 3 januari 2022 Ans+Nick Ripperda Oudshoorn
3 januari 2022
Lieve familie, Gecondoleerd met het verlies van Franswillem. Wij hebben Franswillem leren kennen op de feestjes van Michiel, Justine, Willem en Roos als een betrokken vader en lieve grootpapa. Zijn warme persoonlijkheid en de oprechte belangstelling
voor de mensen om hem heen zullen wij missen.
Niet okay
Familie van der Knaap Aad
3 januari 2022
Mijn oprechte medeleven aan de familie met het verlies van Franswillem. Ik heb jarenlang met Franswillem mogen samenwerken binnen de Raad van commissarissen van Royal Flora Holland en heb dit als een voorecht ervaren. Altijd een positieve benadering, helder analytisch, humor en bovenal een verbinder. De wereld zou er een stuk beter voor staan met meer mensen zoals Franswillem. Ik koester de goede herinneringen en wens jullie heel veel sterkte dit enorme verlies een plekje te geven.
Niet okay
De heer Vincent Fielmich
3 januari 2022
Lieve Pavien, Piet, Jus, Ilou, Soof, Thomas, Max, Marijke, Lodewijk, Leonore, familie en vele vrienden,

Bedroefd en geschokt heb ik vernomen van het verlies van Franswillem.

Een bijzondere man bij wie ik mij jaren lang zeer welkom heb gevoeld als vriend van Annemijn en aan wie ik vele mooie herinneringen heb. De diners in Amerongen en Darthuizen, de weekenden in Domburg en Oostkapelle, de zeilweek langs de Turkse kust (waarbij de volledig in modder gehulde familie op de foto mij direct te binnenschiet..), de lange wandelingen en gesprekken…

Iedereen heel veel sterkte met dit grote verlies en gemis. Rust zacht lieve Franswillem.

Vincent Fielmich
Niet okay
Familie Frank en Jolanda Gout-Geschiere
3 januari 2022
Lieve Pavien, Piet, Justine en familie,
Wat enorm verdrietig dat jullie zo kort na Annemijn nu ook jullie geliefde Franswillem moeten missen.
Wij wensen jullie heel veel kracht en troost toe in de mooie herinneringen samen.
Zijn kracht en kwetsbaarheid durfde hij zo te delen met ons in het lange gesprek bij onze haard, samen met Pavien, het afgelopen voorjaar. Dit staat ons nog heel erg bij en voelt heel waardevol en verrijkend; het was verdrietig en oprecht en troostend.
Ons medeleven gaat naar jullie uit, heel veel sterkte gewenst.
Hartelijke groet, Frank en Jolanda
Niet okay
De heer Bert Vollebergh
1 januari 2022
Lieve familie, met groot verdriet lees ik het bericht van het overlijden van Franswillem. Ik heb met hem mogen samenwerken in mijn Unileverperiode bij Lever Industrial/Otarés. De samenwerking met Franswillem is een periode waar ik met veel goede herinneringen aan terug denk. De warme betrokkenheid en helderheid die hij bij voortduring uitstraalde was, ondanks de voorliggende problematiek, een baken voor velen en zeker voor mij. Later mocht ik hem nog ontmoeten bij FloraHolland, een warme herkenning. Ik wens jullie veel sterkte met plaats geven aan dit verlies. Een warme man met grote betrokkenheid voor eenieder om hem heen is heen gegaan. De herinnering zal altijd warm en dierbaar zijn.

Bert Vollebergh
Niet okay
De heer Bink van Eeghen
1 januari 2022
De hechte vrienschap met Frans Willem tijdens onze middelbare schooljaren blijf ik koesteren.
Libanon Lyceum, zeilkampen in Friesland georganiseerd door onze moeders, anijsmelk na het schaatsen op de Kralingsche Ijsclub, wedstrijdzeilen in mijn Vaurien, kattekwaad met auto’s en nog veel meer.
Daarna zijn we onze eigen weg gegaan.
De herinnering blijft.
Met gevoelens van deelneming.
Bink van Eeghen
Niet okay
De heer en mevrouw Alexander en Eva Rinnooy Kan - van der Dussen
31 december 2021
Wij zijn erg geschrokken van het onverwachte overlijden van FransWillem, een oude vriend. Eerst was het Leiden, waar hij niet voor het laatst in zijn leven een verzoenende bestuurder was, toen werd het Aerdenhout van waaruit hij het avontuur bij Hoogovens beleefde. En toen werd het de Utrechtse Heuvelrug, gelukkige jaren met helaas fatale medische problemen.
Zelden of nooit heb ik hem boos of geïrriteerd meegemaakt. Hij zocht en vond het beste in mensen, had een aanstekelijk goed humeur en stelde zijn grote gaven van hoofd en hart in dienst van vele uitstekende doelen.
Hij was trouw aan waar hij in geloofde, loyaal aan mensen, met een optimistische geest en een scherp analytisch verstand. Door vele organisaties en door heel veel vrienden en familie zal hij zeer worden gemist.
Niet okay
Kees Blokland Kees Blokland
31 december 2021
Franswillem was bij Hoogovens mijn directe baas en bij Corus een verwante collega. In goede en slechte bedrijfstijden was hij zeer betrouwbaar, hartelijk, vol creativiteit en energie. Zowel in Ijmuiden als in Londen hebben we vele uren intensief gedeeld en samengewerkt en ik kijk daar met dankbaarheid en warme herinneringen op terug.
Niet okay
De heer Hein Knaapen
31 december 2021
Met verdriet hoor ik over het overlijden van Franswillem, met wie ik vele jaren in Unilever samenwerkte. Hij was met zijn senioriteit en zijn hartelijke persoonlijke betrokkenheid (en uitgesprokenheid) een vriend, raadsman en voorbeeld waaraan ik in mijn latere leven veel geb gehad. Ik zal zijn nagedachtenis in leven houden.
Niet okay
Beste familie, Andries en Henna van Reekum
31 december 2021
Henna en ik hebben het voorrecht gehad Frans te leren kennen tijdens de studieperiode van onze kinderen in Groningen (Frans' zoon Thomas en onze dochter Patricia). Wij hebben dierbare herinneringen aan die ontmoetingen; wij hebben Frans leren kennen als een uiterst sympathieke en respectabele man.
Wij wensen familie en andere dierbaren veel sterkte in deze moeilijke periode.
Andries en Henna van Reekum
Niet okay
familie van Lennep-Sanders
31 december 2021
Niet okay
Mevrouw Jacqie van Stigt
31 december 2021
Lieve Frans Willem,

Wat een schok te horen dat je er niet meer bent! We hadden ondanks al onze verschillen in achtergrond en positie een klik. En na je vertrek bij PME bleven we Wordfeud vrienden. Door dat blijvende contact liet je me vorig jaar weten dat je ontzettend droevig nieuws had. Je dochter Annemijn was er niet meer. Met dat onverdraaglijke moesten jij en je familie leren leven. Ik dacht heel vaak aan je en af en toe vroeg ik via Wordfeud hoe het met je ging. Ook juist de laatste maand weer. Je had het ontzettend moeilijk, maar je had godzijdank ook een hele familie om je heen.
En toen, een paar dagen geleden kwam er maar geen woordje terug. Ik stuurde nog eens een berichtje. Niets.
Wat een gemis. Heel veel sterkte, familie van FW.
Liefs Jacqie van Stigt
Niet okay
De heer Jos Brocken
31 december 2021
Dag lieve Franswillem. Dag GVR. Dag aardige, open, warme en sociale man. Dank voor de jaren dat we in moeilijke tijden leiding gaven aan het pensioenfonds voor de metalektro en dank voor de persoonlijke relatie daarna. Als vakbondsman verlies ik een vriend van de metaalarbeiders. Ondanks de complicaties in het lijf in de afgelopen jaren en de aanslag op de geest na het verlies van Annemijn, bleef Franswillem een heel fijn en bijzonder mens. Veel sterkte Pavien, Pieterpaul, Justine en alle andere familieleden en vrienden voor wie Franswillem een verrijking van het leven was en blijft.
Jos Brocken
Niet okay